Šonedēļ no pirmdienas Merkurs ieiet Vērsī un tur atradīsies ilgu laiku, jo šai zīmē izies arī retrogrādo cilpu. Šajā nedēļā veiktie darbi no piektdienas, kas atbilst Merkura tēmai (tirdzniecība, pirkumi, apmācības, pārbraucieni, kontaktu un sakaru veidošana) var veicināt pie kādiem jautājumiem atgriezties liekot paskatīties uz tiem atkārtoti. Pirkumus, jaunu līgumu slēgšanas, biļešu iegādi un citas ar Merkuru saistītās lietas var veikt līdz 19.aprīlim ieskaitot. Pēc tam būtu vēlama pauze līdz 16.maijam, ja vien tie nav darbi, kuri saistīti ar iepriekš iegādāto, pasūtīto, izdarīto, kur veiksiet uz šo retrogrādo posmu korekcijas, pārskatīšanu. Ur retrogrādā Merkura posmu varēsiet kādus antikvariātus apmeklēt, vai pārskatīt kādas savas pažobeles, citas mantu glabātavas un iedot tām otro elpu. Laiks ar Merkuru Vērsī labs tur, kur nepieciešams apmācīties praktiskām lietām, darbiem, apgūt kādas labi izstrādātas metodes. Neder steiga, var lēnāk noritēt apmācību process. Vieglāk apgūt to, kur iesaistīta tauste vai jūtams finansiālais aspekts. (21.04.2023. Merkura statika 15˚37’17” Vērsī. (uz R). 15.05. 2023. Merkura statika 05˚50’59” Vērsī. (uz D), 11.06.2023. Merkura ingresija 1˚ Dvīņos).

Pirmdienā var izveidoties jauni kontakti, jauna komunikācijas tēma var aktualizēties. Pirmdien un otrdien vairāk darīt kā runāt, vairāk praktiskas lietas realizēt, ieviest kārtību, apspriest ieteicams konkrētas lietas, saprast metodes ar kurām vislabāk paveikt iecerēto. Labi darboties ar formu, skaistu elemetu vai mākslas priekšmetu radīšanu. Emocijas šajā laikā lielākoties ir savāktas, vairāk tās izpaužas caur praktiskām rūpēm. Var būt arī šai laikā uzsvars uz materiālām lietām, praktiskām vērtībām. Var šai laikā iegādāties saimniecības preces, preces dārzam, mājai. Var tikt arī daudz enerģijas patērēts uz intelektuālu “cepšanos”, piemēram kā labāk rīkoties, kā attiekties pret notiekošo, vai arī var saskarties ar tēmām, kuras nav viegli uztvert mierīgi. (Mēness Jaunavā, Saule 40˚ ar Saturnu, Merkura ingresija 1˚ Vērsī, Merkurs 90˚ ar Plutonu, Merkurs 36˚ ar Neptūnu).

Trešdiena un ceturtdiena emocionāli piesātinātas. Nepieciešamība pēc saskaņas un harmonijas attiecībās un tai pat laikā pārāk aktīva uzmanība uz attiecību saskaņošanu var radīt sakāpinātu situāciju, kas to sarežģī. Ieteicams būt uzmanīgiem tur, kur var būt slidenas virsmas, karsti, ķīmiski šķidrumi. Ievērot drošību, nesasteigt aktivitātes. Dienas ir ļoti steidzīga ritma, var likties, ka laiks skrien, tomēr, ja prātīgi visu dara ar apdomu, tad var izvairīties no sasteigtām lietām. (Mēness Svaros, Venēra 80˚ ar Saturnu, Jupiters 80˚ ar Plutonu, Saule 80˚ ar Marsu, Merkurs 60˚ ar Saturnu, Pilnmēness 17˚ Svari – Auns, Marss 100˚ ar Neptūnu).

Piektdiena un sestdiena piemērotas aktīvam, vairāk patstāvīgam darbam. Ir iespēja būt radošiem, nedaudz sapņainiem, tiekties pēc kādiem ideāliem, paust smalkāku attieksmi veidojot attiecības. 7.aprīlis ir Lielā Piektdiena. Var patstāvīgi (klusā vidē esot ar sevi, vai tuvākajā lokā) nodarboties ar sportu, vai citām fiziskām aktivitātēm, kas palīdz atbrīvot enerģiju un nemieru. Šai laikā var pieaugt paaugstinātas sociālās ambīcijas. Ja šajā laikā ir grūti tikt skaidrībā ar kādām lietām tās mēģinot izrunāt, tad labāk to atlikt uz svētdienas otro pusi vai vēlāku laiku. Reizēm cilvēkiem nepieciešams ļaut pašiem ar sevi un saviem iekšējiem pārdzīvojumiem tikt galā. Tomēr nav ieteicams būt pasīviem šai laikā. Laba asinsrite organismā uzlabo ķermeņa kopējo sajūtu un arī garu. Nedēļas beigām jābūt siltām un siltajam laikam būtu jāpieaug līdz pat nākamās nedēļas vidum. (Saule 30˚ ar Urānu, Mēness Skorpionā, Merkurs 40˚ ar Neptūns, Venēra 60˚ ar Neptūnu, Merkurs 60˚ ar Marsu, Venēra 36˚ ar Jupiteru, Saule 45˚ ar Saturnu, Venēra 40˚ ar Marsu).

Svētdien 9.aprīlī Pirmās Lieldienas. Dienas otrā daļa aktīvāka, dzīvīgāka izpausmē uz āru. Kādas tikšanās un kopā būšanas var ieplānot tieši uz svētdienas otro pusi. Vairāk optimisma un saulainuma var izdoties paust vienam pret otru. (Mēness Strēlniekā).

Nedēļa no 3.aprīļa līdz 9.aprīlim.

Grupas

Kontakti

 

+371 27438281

ieva@ievaastro.lv

© Ievaastro 2023