Pirmdiena ļoti piemērota diena jebkuriem mājas darbiem. Var veikt nelielus pirkumus, tik cik ikdienai nepieciešams. Lielākas un nozīmīgākas lietas pērkamas mēneša beigās pēc 20.janvāra. Emocionālajā fonā labi saskaņojams entuziasms un neatlaidība, gatavība cītīgam darbam, tiekšanās sasniegt praktiskus rezultātus. Inertums gada sākumā, nevēlēšanās steigties uzsākt ko jaunu, kas patiesībā arī ir šobrīd ieteicams – nesasteigt, mierīgi sakārtot lietas. (Mēness diena, augošs Mēness Vērsī, 8 planētas no 10 intravertā stihijā, pārsvarā zemes, Merkurs un Marss retrogrādi.)

Otrdiena daudz kustīgāka, aktīvāka. Jauni kontakti, sakari var parādīties, tikšanās. Viegli iziet uz komunikāciju, var apmainīties ar jaunumiem, viegli paust draudzīgumu un ziņkārību. Var kaut kur netālu doties, darīt vairākus, vairāk intelektuāla veida, darbus, pārbraucienus. Var pabeigt iepriekš iesāktos darbus, kā pāreja uz jauniem darbiem no ceturtdienas. (Venēras ingresija Ūdensvīrā un augoša Mēness ingresija Dvīņos kustībā pretī Marsam). Līdz pat 26.janvārim ieskaitot – Venēra turpmāk atradīsies Ūdensvīra zīmē. Tas liecina par to, ka emocionālajās attiecībās vairāk vajadzība pēc draudzīguma un tai skaitā arī distances, brīvības. Palielinās spēja atvērties īslaicīgu paziņu lokā, bieži vien neveidojot ciešas un ilgstošas saites. Mīlestība vairāk kā draudzība, mazinās greizsirdības tendences. Zināms vēsums tuvumā, bet siltums pie attāluma.

Trešdiena radoša intelektuālam darbam, šai dienā var labi padoties kādas izmaiņas ienest plānos, kontaktu veidošanā, prasme atrast radošus intelektuālus risinājumus, atrast jaunu pieeju sadarbībā. Labi dizaineru darbiem, spēja atrast jaunu mūsdienīgu risinājumu. Vieglāk veidot sakarus ar ārzemniekiem, vai var sagribēties izvēlēties kaut ko (piemēram iegādāties, saņemt) no tālienes. (Mēness Dvīņos, Merkura kvintils ar Jupiteru, Venēras sekstils ar Jupiteru.)

Ceturtdiena arī laba intelektuālam darbam, īpaši kādu lietu pārskatīšanai, korekcijas ieviešanai, sakārtošanai dienas pirmajā pusē. No ceturtdienas pēcpusdienas līdz sestdienai ieskaitot izjūtams pilnmēness laiks. Īpaši spēcīgi jūtama vajadzība pēc emocionāla maiga kontakta, paaugstināts jūtīgums, emocionālā ievainojamība. Labvēlīgs laiks saskarsmei ar dzīvniekiem, atpūtai saistībā ar ūdeni (vannas, baseini, duša no rīta un vakarā), būt kontaktā ar dabu, doties pie dabas. No ūdens procedūrām veselības nolūkos jāuzmanās vienīgi tiem, kuriem ir kādas saasinātas hroniskas kaites, kuras ūdens procedūru iespaidā var šajā laikā paspilgtināties.

Var būt arī izteiktas grūtības šajā laikā paskatīties uz lietām bezpersoniskāk, vārdi var tikt ņemti pie sirds – gan sirdij tīkamie, gan netīkamie. Pie tam ļoti viegli emocionāli strauji iesaistīties pārpratumos. Informācija var būt nepatiesa vai pārsteidzīgi uztverta neizprotot līdz galam. Šīs dienas ieteicams piedomāt pie tā kādas emocijas radam citos un atstājam sevī. Vēlams būt saudzīgākiem un maigāk arī reaģēt uz citu jūtīgumu, saprotot arī viņus un to, cik esam pakļauti mainīgiem apstākļiem, vajadzībai pēc drošības un piedrības. (Sestdien agri naktī pilnmēness kulminācija, Mēness Vēzī, Saules savienojums ar retrogrādu Merkuru).

Svētdiena – Saules diena – aktīva, ar pozitīvu impulsu rīta pusē. Vairāk augstsirdīguma var sagaidīt no apkārtējiem un vieglāk to sniegt pašam. Gatavība kaut ko darīt, apmeklēt kādus pasākumus, koncertus, teātri, kino, paust siltumu un rūpi par sev piederīgajiem. Labi būt kopā ar ģimeni, vai vispār ar bērniem, nodarboties ar mākslu, radošu darbību. Ieteicami siltie ēdieni, var sātīgu, ieteicams piedomāt pie noformējuma – arī tad, ja to darāt sev pašam vien. 

Nedēļa no 2.janvāra līdz 8.janvārim.

Grupas

Kontakti

 

+371 27438281

ieva@ievaastro.lv

© Ievaastro 2023