Pirmdiena otrie Ziemassvētki. Ceturtā Mēness diena. Piemērota atpūtai, sarunām, tikšanās reizēm ar tuviniekiem un draugiem. Ir labi atcerēties par piederīgajiem, radiem un veciem cilvēkiem. Ieteicams paust rūpes par vientuļiem cilvēkiem gados. Šādā dienā  veikt vienkāršu palīdzību, apdāvināšanu izdodas viegli un bez liekiem pārpratumiem vai neskaidrībām. Reizēm gluži nelielas lietas, kur nepieciešama pacietība, rūpīgi paveikts sadzīvisks darbs, palīdzība pienākumu izpildīšanā var būt priekš kāda ļoti būtiski un iepriecinoši. (Augošs Mēness Ūdensvīrā iet uz savienojumu ar Saturnu, šaurs piepildītāko zīmju loks, Saturna akcents dispozīcijā).

Visa šī nedēļa ir skaista priekš sapņiem, sajūtu radīšanas, piemēŗam dāvinot. Dāvināt var lietas, kas izraisa sajūtas, var dāvināt sajūtas radoši sveicot, var piedzīvot sajūtas esot kopā kādā piedzīvojumā. Klausīties mūziku, apmeklēt koncertus, mākslas pasākumus, piepildīt sevi ar netveramiem iespaidiem. Īpaši labvēlīga tam ir otrdiena un trešdiena. Plaukst cerības un vēlmes. Cilvēķi ir vairāk uztveroši un jūtīgi. Attiecībās ieteicams noskaņoties uz labsirdību, pacietību un altruismu. Labs laiks priekš mīlestības – fiziskās un platoniskās. Ir manāma vajadzība pēc savstarpējām siltām jūtu apmaiņām, labvēlības, atzinības, prasmes just līdzi. Reliģiozie cilvēki šai laikā diezgan viegli būs gatavi veltīt sevi Radītājam, meklēt Sirdī tam vietu, ienesot Gaišo starp Brāļiem un Māsām. (Venēras un Merkura sekstils ar Neptūnu, augošs Mēness Zivīs iet uz Neptūnu un Jupiteru, harmonisks ar Sauli).

Ceturtdiena ap dienas vidu veidojas aktīva un dinamiska. Tāda būs arī piektdiena un sestdienas pirmā puse. Šajās dienās varēs labi paveikt kādu konkrētu darbu veltot tam uzsākšanas impulsu un padarot to vienā cēlienā. Ieteicams ieplānot šai laikā kaut ko, ko variet padarīt vienas vai divu dienu laikā. Tas labi izdosies. Var darīt tādas lietas, kur nepieciešams spēks un enerģija, un drosme. Ieteicams būt kustīgiem, aktīviem un dinamiskiem. Bet nelieciet akcentu uz tādiem darbiem, kas prasa intelektuālo piepūli vai precizitāti kādos mērījumos, kā arī veikt sūtījumus no ārzemēm, vai būtiskus pirkumus šajās dienās nav ieteicams. Jaunas norunas ieteicams neveikt, atlieciet vienošanās uz vēlāku laiku. Nav ieteicams ceturtdienā kaut ko uz priekšdienām apsolīt, jo to var gadīties, ka nevarēsiet piepildīt, vai būs ilgi jāgaida tam laiks un izdoties piepildīt varēs pie pavisam citas situācijas, kas atšķirsies no šī brīža ainas/vajadzības. Vēlams šajās dienās izvairīties no emocionālām vētrām risinot jautājumus ģimenes lokā. (Mēness Aunā, augošais kvadrāts, Merkura statika Jupitera dienā, Merkura savienojums ar Venēru).

Vecā gada vakars (sestdiena) labvēlīgs saimniecības darbiem, galda klāšanai, piederīgo cienāšanai, palutināšanai ar tradicionāliem labumiem. Vecās labās receptes, kas novērtētas gadiem un paaudzēm būs piemērotākā izvēle svētku galdam. Ir emocionāls entuziasms un gatavība tiekties uz praktisku rezultātu. Naudas, finanšu tēma aktuāla. Dāvanā var ietīt kādu eiro/zeltainu centiņu vai naudas maisa novēlēšana Jaunajā gadā, kā labklājības stūrakmens ir piemērota. Ģimenē viegli panākt cieņu un saskaņu ņemot vērā visu tās locekļu intereses.

Jauno gadu (svētdienu) Truša gadu sagaidīsim Saules dienā. Tas liecina, ka gads labvēlīgs priekš sevis un savu spēju apzināšanās, radošuma, savas personības pilnveidošanas, citu iepriecināšanas ar savu orģinālu pieeju lietām, to risināšanā. Jaunā gadā ieteicams krāsainu garderobi sev izveidot. Atsakāmies no visa pelēcīgā. Ienesam varavīksni savā ārējā tēlā visa gada garumā. Varbūt neesat mēģinājis, vai atļāvis sev košas krāsas, kuras var jums piestāvēt, vai to elementi?. Laiks par to padomāt. Liels uzmanības uzsvars jaunajā gadā būs uz vadošām autoritātēm un personām, kuru darbs saistīts ar līderību, priekšzīmi, skatuves mākslu, radošu darbību. Arī tēva nozīme, piemērs, vajadzība realizēties šādā aspektā – šajā gadā daudziem var būt aktuāla.

Uz galda svētkos var likt visus dzeltenos, oranžos un saulainos augļus, dārzeņus. Ienesiet gaismu un siltu noskaņu sagaidot Jauno gadu.

 

Laimīgu Jauno gadu!

Nedēļa no 26.decembra līdz 1.janvārim.

Grupas

Kontakti

 

+371 27438281

ieva@ievaastro.lv

© Ievaastro 2022