Būtiskākais jaunās nedēļas notikums ir jaunmēness, kas iekrīt savienojumā ar Mēness Mezgliem, jeb saucam to par Saules aptumsumu.

Kopumā sakarā ar jaunmēnesi (Saules aptumsumu Skorpionā 3 grādā pēc lokācijas vietas Rīga), pastiprināti aktualizējas finanšu jautājumi gan mazos un personīgos, gan starptautiskos mērogos. Resursu, energoresursu, enerģijas apmaiņas tēmas. Mans, mūsu, cita, citu. Šīs tēmas būs īpaši aktuālas no dažādiem aspektiem. Kā arī spēja saglabāt veselību, kas saistīta ar komforta apstākļiem, kad pietiek visa nepieciešamā un kad nākas saskarties ar zaudējumiem, un grūtībām, kur nepieciešams sīkstums un liela enerģijas atdeve, parādsaistības, lai atrastu risinājumus. Skorpiona trešais grāds aicina kooperēties cilvēkiem grupās sakarā ar būvniecību un kooperēšanos kopdzīvē. Četrupadsmitais Skorpiona grāds, kurā atrodas Dienvidu Mēness Mezgls ir par jaunu sakaru un komunikāciju uzstādīšanu, atjaunošanu. Grāds pirms aptumsuma pēc Sabiāņu simboliem: “Maza smaržu pudelīte guļ sasista, izplatās aromāts” – diezgan skaidri pasaules mērogā asociējas ar uzspridzināto gāzesvadu un tā noplūdi ūdeņos, kur kuģiem aizliegts kuģot, jo tās blīvums ir mazāks kā ūdens. Tad lūk šis otrais grāds labi atspoguļo situāciju, kas aktivizē 3 grādu, kurā tik tikko ar sekundēm ieiet aptumsums. Mezglu atrašanās vieta 14 grādā vistiešāk raksturo šā brīža aktualitātes. Tā būs šī jaunā Saules un Mēness cikla aktualitāte īpaši Eiropas zonā, precīzāk – visā teritorijā, kuru skar aptumsums. Kopumā arī jūtams visā nedēļas fonā, ka trūkst laika, vai uzsvars uz termiņiem, uz nosacījumu izpildi, kuros, lai iekļautos nepieciešams iespringt.

Pirmdiena ir samērā labvēlīga negludumu pielīdzināšanai sadarbības jautājumos. Var būt nelielas rīvēšanās par to, kas ir taisnīgi / netaisnīgi, godīgi / negodīgi, pienākas / nepienākas. Vairāk cilvēkiem šādā dienā svarīgi sajusties līdztiesīgiem kādos procesos vai attiecību veidošanā. Tomēr jauniem projektiem vēl nav vēlams laiks šai dienā, ja tie jau nav iepriekš iesākti, kurus var vienkārši turpināt vai noslēgt. Ir labi atpūsties, neuzņemties pārāk lielas slodzes. Arī atslogot sevi izvēloties vieglas ēdienreizes, piemēram putras. (Mēness un Merkurs Svaros, diena pirms jaunmēness, pieaugošs Merkura trigons ar Marsu, Jupiters 1 grāds Aunā, Saturna statika,..)

Vēlā otrdienas rītā Mēness nomaina zīmi uz Skorpionu un pa dienas vidu 13:49 iestājas Saules aptumsums (jaunmēness, kad Saules un Mēness kustību trajektorijas sakrīt vienā plaknē skatoties no Zemes). Diena slēpj sevī ļoti aktīvu potenciālu uz priekšdienām. Tomēr pati otrdiena ar zemu enerģijas līmeni. Daudzi var sajustu nogurumu, spēku trūkumu. Var būt neapmierinātība ar visu nepaspēto, bet tas ir vairāk iekšējs process. Vēlams izvairīties no konfliktiem ģimenē, citādi tie var ieilgt vai ņemt pārmērīgu apmēru savās kaislībās. Šajā nedēļā, īpaši tuvākās dienas labi var atklāt kādus noslēpumus, vai atrast atbildes uz iepriekš neizzinātiem jautājumiem. Labs laiks priekš intelektuālā darba, kur vajag saprast lietas būtību.

Arī trešdien labāk nepārspīlēt ar darbiem, ļaut sev un citiem iešūpoties jaunajam ciklam pamazām virzoties darāmajos darbos. Aktuāla finanšu un veselības tematika. Labs laiks intelektuālajai aktivitātei, īpaši trešdienā. Piemeklēt risinājumus, veikt saskaņošanu, var risināt tehniskas dabas jautājumus, veikt diagnostiku, auditu, kratīšanas, lai atklātu kādas lietas. (Mēness Skorpionā, Merkura trigons ar Marsu, Merkuram pieaugoša kvadratūra ar Plutonu,…)

Ceturtdiena arī ar pastiprinātu intelektuālo aktivitāti, var būt skartas padziļinātas tēmas, apspriestas, izrunātas, kas skar finanšu, krīžu vai dzīvības un nāves jautājumus, tas var būt kādai daļai sabiedrības arī saistīts ar gaidāmajiem Helovīna svētkiem. Bet var būt arī tādas intelektuālās aktivitātes, kas nedod iespēju izvairīties no atbildēm un var būt sajūta, ka komunikācija ir uzstājīga un nedod iespēju no tās iziet vai to apiet. (Merkurs sint.trijstūra virsotnē starp Marsu un Plutonu). Vieglāks emocionālais fons paliek ap 14:00, kad Mēness iegājis Strēlniekā.

Ceturtdienas otrā puse un piektdiena – ļoti labas dienas, lai veltītu izzinošiem mērķiem, pievērstos ideoloģiskiem jautājumiem, kādu mākslas pasākumu apmeklēšanai vai veltīt laiku svētku sajūtas radīšanai. Dažādos darbos var izmantot enerģijas un intelekta apvienojumu. Pieaug enerģijas līmenis, labs laiks, lai iesaistītos jaunos darbos, projektos. Dziļas emocionālas pieredzes. (Mēness Strēlniekā, veidos vairākus labvēlīgus aspektus ejot caur zīmi, Saules un Venēras savienojums, 1.ceturksnis).

Sestdienas pirmā puse dzīvīgāka kontaktos un saskarsmē. Var būt kādas jaunas pazīšanās, mainīties intelektuālās darbības veids. Pēcpusdienā enerģijas mainās, vairāk pieaug nopietnība un cenšanās likt uzsvaru uz profesionālo darbību. Priekšplānā izvirzās pienākums un atbildība. Labs laiks darbam ar zemi, piemēram augsnes sagatavošanai nākamajam gadam, rudzu iesēšanai. Var būt izteiktāk manāms mazrunīgums nedēļas nogalē. (Mēness Strēlniekā maina zīmi uz Mežāzi, Merkurs maina zīmi no Svariem uz Skorpionu, augošs Mēness).

Svētdiena piemērota klusam uzcītīgam darbam, dziļākai un saturīgākai saskarsmei, varbūt pat labāk kā runāt ir kopā paklusēt. Arī tā var saprast viens otru šajās dienās pat ar skatienu. Tie, kuri ir pieraduši pie grūtībām, darba, šajā dienā var sajusties pat komfortabli. (uzsvars uz intraverto stihiju, Skorpiona un Mežāža zīmi). 

Nedēļa no 24.oktobra līdz 30.oktobrim.

Grupas

Kontakti

 

+371 27438281

ieva@ievaastro.lv

© Ievaastro 2022