Nedēļa ir aktīva un dinamiska, gan enerģijas spēku pieplūduma ziņā un gatavībā iesaistīties notikumos, darbībās. Šis ir labs periods realizācijai, īpaši sabiedriskajā vidē vai starp savējiem uzņemoties veicamos darbus. Var būt gatavība apgūt visu jauno, tomēr strauja jaunās mācību vielas apgūšana nav ieteicama no piektdienas (9.septembra) līdz pat 4. oktobrim. Šajā periodā iesākas Merkura statika un pēc tam retrogrādā virzība. Nav piemērots laiks jauniem pirkumiem, kam paredzēta ilglaicīga lietošana un ir nepieciešama netraucēta daudzfunkcionalitāte. Īpaši nav ieteicams iegādāties saziņas un komunikācijas līdzekļus (piemēram telefonus, datorus, printerus, daudzfunkcionālas mehāniskās ierīces, kurām jābūt mobilām). Jaunu vielu, tematiku apgūt šajā laikā var būt ļoti grūti un tā var netikt pietiekami uztverta un var nākties to atkārtot no jauna, lai saprastu un notiktu tālāka intelektuālā virzība uz priekšu. Mācīšanās var paprasīt vairāk laika ar mazāku rezultatīvo atdevi. Jaunām medicīniskajām procedūrām, kur nepieciešams labs, ilglaicīgs rezultāts, šis var nebūt pārāk piemērots laiks (piemēram protēžu atliešanai, šuntes ievietošanai asinsvados, .. jo var gadīties neprecizitātes, vai vajadzība to pārtaisīt). Ja darbības ir steidzamas un nav atliekamas, tad tās ir protams jāveic, bet ja ir iespēja izvēlēties labāku laiku, tad var pagaidīt direkta Merkura iestāšanos no 4.oktobra. Tomēr šis ir labs laiks priekš kādas iepriekšējas tematikas, mācību vielas atkārtošanas, kādu dokumentu pārskatīšanas un sakārtošanas, kuri jau kādu laiku ir atlikti uz vēlāku laiku. Tāpat arī labs laiks vēsturisku iekārtu pirkumiem, jo var gadīties atrast kādu labu lietu, kura ir maz lietota un labi saglabājusies. Droši var veikt labojumus un korekcijas jau iepriekš veiktajos darbos, arī medicīniskajos. Ja arī izvēlieties darīt ko jaunu uz retrogrāda Merkura periodu, tad ieteicams “3 reizes nomērīt un tad griezt”.

Pirmdienu un otrdienu ir labi veltīt profesionālajai darbībai. Labs laiks, lai savestu kārtībā savas lietas. Priekšplānā izvirzās pienākums un atbildība. Labas dienas celtniecības darbiem. Pirmdien var izveidoties jauni sakari un kontakti, tiem var būt vairāk praktisks un lietišķs uzsvars. (augošs Mēness Mežāzī, Venēras ingresija Jaunavā, Saules un Mēness trigons, Marss sintētiskā trijstūra virsotnē Dvīņos starp Merkura un Jupitera opozīciju, Marsam radošais aspekts ar Saturnu.)

Trešdiena laba aktīvai saskarsmei, radošai pieejai risinot sadarbības jautājumus, var būt kaut kur manāmas jaunas iespējas intelektuālajā jomā un gribētājiem pašiem šīs vēsmas aktīvi jānoķer. Varbūt tās būs kā grauds kaut kam vēlāk, kādā citā virzienā. (Merkuram 36 grādu aspekts ar Venēru un recepsija, Merkura Marsa trigons, kas nerealizēsies). Trešdien un ceturtdien labs laiks, lai tiktos ar draugiem un domubiedriem, arī erudīcijas pasākumiem veidojot laipnu saskarsmi. Var doties izbraucienā. Ēdienam mazāka uzmanība, uzsvaru labāk likt uz iespēju mobili ieturēt maltīti un tas nav šai laikā būtiskākais, lai tam tērētu daudz laika. Ceturtdien vienai daļai var būt pastiprināts satraukums finanšu jautājumos, kā arī var pārvērtēt savas fiziskās spējas un iespējas. (Mēness iet uz savienojumu ar Saturnu un akcentē Saturna Urāna kvadratūru, Saturna kvadratūru ar Mēness Mezgliem Vērša un Skorpiona asī).

Piektdien un sestdien paaugstināts jūtīgums. Esam piesardzīgi veidojot komunikāciju, jo vieglāk tikt pārprastiem vai nepareizi uztvertiem. Šis ir laiks, kad emocionalitāte un jūtīgums pastiprina iztēli un fantāzijas. Mīlestībā var sanākt ļauties ilūzijām vai nu patīkamām sajūtām no uzticama cilvēka vai nu apmānam no kāda neuzticama svešinieka. Var pieaugt izkliedētības sajūta un grūtības koncentrēties. Piemēram dodoties kaut kur ceļā var aizsapņoties un palaist garām savu pieturu, kurā bija plānots izkāpt, vai iekāpt ne tā maršruta transportā. Pieaug neuzmanība un kļūdu skaits. Intuitīviem cilvēkiem pieaug spēja sajust citus cilvēkus un paredzēt viņu emocionālās reakcijas un iekšējos motīvus pēc kuriem notiek vadīšanās. (pilnmēness Mēness Zivīs iet uz savienojumu ar Neptūnu, pieaugoša Saules opozīcija ar Neptūnu, statisks Merkurs).

Svētdien vieglāk iesākt un arī diezgan ātri pabeigt iesāktos darbus vienā cēlienā. Grūti nosēdēt mierā, ir entuziasms darboties. Ģimenes atmosfērā var būt vētrainas emociju izlādes. Tās var būt spilgtas, bet tām ir ātri pārejošs raksturs. Ir labi nodarboties ar sportu vai kādu citu aktīvu darbību, piemēram doties pārgājienā. Sevī var sajust jaunus radošus spēkus, oriģinalitāti, gatavība eksperimentēt un izmēģināt kaut ko jaunu. Var notikt arī kādas negaidītas, parasti labvēlīgas pārmaiņas. Var veidoties romantiskas attiecības, kuru pamatā ir intelektuālas dabas akcents: izzināt kaut ko, iepazīt, izmēģināt. Ja cilvēki prot diskutēt par tēmu nepārejot uz aizvainojumiem, tad tikšanās var būt vērtīgas. Novērosim arī aktīvu politisko partiju darbību, kuras tieksies iepazīstināt ar saviem plāniem un uzstādītajiem mērķiem, kas prasīs daudz piepūles un galvenokārt nav viegli realizējams. (Mēness Aunā, Saules trigons ar Urānu, pieaugoša Saules opozīcija ar Neptūnu, pieaug Venēras kvadrāts ar Marsu, pieaug Jupitera un Saturna puskvadrāts, abas retrogrādas).

 

 

Nedēļa no 5.septembra līdz 11.septembrim.

Grupas

Kontakti

 

+371 27438281

ieva@ievaastro.lv

© Ievaastro 2022